Startsida

celebration4

GRATTIS TOLLARP, ÖSTRA & VÄSTRA VRAM!

man204

Det är nu klart att C4 Energi kommer att satsa hårt på fiberutbyggnad i Tollarp. Detta stod klart som ett glädjande besked inför helgen fredagen den 6 februari. Efter att ha hållt tre välbesökta möten i Medborgarhuset bestämde det kommunalägda bolaget sig för att skicka ut beställningsformulär för anslutning av fibernät till samtliga hushåll och påbörja utbyggnad i byn i de områden där beställningarna överskrider 25%. Man meddelade också att om bara beställningarna kom in fort nog kan utbyggnad påbörjas redan till våren.

.

.

VAD HÄNDER NU?

 

thumbs26

C4 Energi har gett klartecken för att ansluta fastigheter i Tollarp, Östra Vram och Västra Vram.

.

.

time5

Vecka 7 börjar C4 Energi skicka ut beställningsformulär till hushållen. Det är många hushåll i byn, så det kan hända att alla inte hinner postas under denna vecka, men håll utkik i din brevlåda! Redan nu går det bra att ladda hem, skriva ut, fylla i och skicka in beställningar. Porto är förbetalt, adress står på baksidan av formuläret.

.

.

contract11

När du har fått ditt beställningsformulär kryssar du i att du vill beställa en fibernätsanslutning, samt om du önskar att få grävning och håltagning utfört. Önskar du detta tillägg tillkommer kostnad på 1800:- tillkommer då, 900:- om man använder ROT-avdrag. Skicka in den påskrivna beställningen till C4 Energi. Senast den 23 februari önskar C4 Energi ha din beställning för att kunna hålla ett tempo i utbyggnadsarbetet, prioritera och projektera områdena som ansluts först för att kunna sätta första spadtaget till våren/sommaren.

.

.

contract11

När antalet beställningar i ditt område uppnått 25% (kommer att kunna följas på C4 Energis hemsida/Fiberkartan) skickas ett avtal ut till dig. Avtalet specificerar i detalj vad det innebär att få en fiberanslutning, vad du kan förvänta dig av C4 Energi och vad C4 Energi har för förutsättningar för att tjänsten ska fungera, som ex. att du som kund måste se till så att kundnoden har strömförsörjning. Avtalet är underskrivet av en representant från C4 Energi, och ska skrivas under av dig som kund. Skriv under och returnera till C4 Energi.

.

.

drafting1

C4 Energis underleverantör tar kontakt med dig för att planera tid och datum för inkoppling av fibernät till din fastighet. Har man specifika önskemål på ingång i fastigheten och dylikt är det nu man framför dessa till underleverantören.

.

.

excavator2

Utbyggnad genomförs i ditt område, fiberkabel dras in och kopplas in i din kundnod. Kundnoden har en lampa som indikerar om uppkoppling till omvärlden finns. När underleverantören gjort anslutningsarbetet i andra änden av fiberkabeln är allt klart för användning.

.

.

television4     phone25    personal5

Grattis! Du är nu ansluten till C4 Energis öppna fibernät och kan välja tjänster för TV, telefoni och internet efter dina önskemål och val av leverantör!