Hur pensionären Ove sparar pengar på fiber

Untitled-2

Ove har ingen dator. Aldrig haft någon, och kommer antagligen aldrig skaffa någon. Han har internetbank, som hans dotter hjälper honom betala räkningar via, för att slippa bankens dyra avgifter. Han har givetvis hemtelefon och tittar en del på TV på kvällarna tillsammans med sin fru. Ove skickar sin beställning om anslutning på måndag, och tycker att han behöver inte ens gå på det sista infomötet. Han har inga fler frågor. För honom är det solklart.

  • Den dagen när han ska sälja huset, oavsett om fiber höjer värdet eller inte, så gör det i alla fall huset attraktivare.
    *
  • Han slipper känna sig bunden till en TV-leverantör. Idag har han Boxer, men även om han skulle skaffat parabol hade han varit knuten till den leverantören. Skulle han sedan välja en annan TV-leverantör via parabolen behöver han antagligen byta box, och även om Ove är teknisk och uppfinningsrik av sig är den typen av teknik inte hans grej.
    *
  • Han slipper ifrån den irriterande avgiften på 89 kronor som ligger på varje faktura, oavsett om han ringt lite eller mycket.

 

Det billigaste TV-paketet Ove kan ta är via Boxer. Hans mediumpaket där kostar honom 269 kronor. Visserligen får han 45 kanaler, men han tittar på möjligtvis 10 av dem någon gång under året. Hemtelefonen använder han och frun lagom mycket, men räkningen är aldrig mindre än 89 kronor, då det är Telias nätavgift för hemtelefon.

Ove har fått hjälp att titta lite på vad det finns för tjänster. Tar han TV och telefoni från samma leverantör, i detta fallet Bahnhof, får han hemtelefon för 0 kr i månaden och TV för 99 kr i månaden. Då ringer han till samma minutpriser som idag, och han får TV-kanaler som motsvarar de han brukar titta på. Vill han ha fler kanaler kan han enkelt välja till mindre paket, eller enstaka kanaler för en mindre avgift.

Ove har ingen dator, som skrivet var, men han har förstått att det finns mer i fibern än en internetuppkoppling. Han får både TV och telefoni på samma faktura, vilket sparar honom 19 kronor i fakturaavgift. Han betalar dessutom 170 kronor mindre i TV-abonnemangskostnader. Ove sparar 278 kronor i månaden på att skaffa fiber, och då har han inte ens internet. Möjligheten att kunna byta leverantör om han skulle känna sig missnöjd eller för att få bättre erbjudande är för honom värt mycket mer.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>