Det sista infomötet – Fiberfest i Tollarp!

Man kan verkligen säga att Tollarp och dess man gick ur huse i går kväll. Knögafyllt, som det heter på redig skånska! Det var nog uppåt 120 personer där igår för en sista chans till info om fibernät och lite om hur utbyggnaden går till och praktiska frågor kring installationen. Affärsområdeschef Jan Larsson hade bjudit in kollegan Lars Johnsson som är planeringsansvarig för fibernät på C4 Energi. Alla möjliga frågor dök upp allt från om det är samma hastighet oavsett hur många som surfar till skillnad från mobilt bredband (vilket Jan för övrigt intygade att det fixade Lars! :-) ), till hur skarp böj man kan ha på rör och fiber, där Lars visade att röret kan böjas ungefär som runt en vanlig fotboll, och fibern ungefär som runt en snusdosa.

Nyheter från kvällen:

 • Boxer är ny operatör i nätet. Erbjuder bredband, än så länge erbjuder Boxer inte IP-TV i något nät.
  *
 • Östervång fick även de kanalisering för fiber nedgrävd när E.On grävde ner elen.
  *
 • Positiv respons. Man hade under dagen fått 89 beställningar i postfacket. På mötet tillkom ca 70 beställningar, det till den redan stabila mängd man hade sedan förra veckan.
  *
 • Dispens på att skicka in beställningar till fredagen den 27/2.
  *
 • Tätast intresse har Östra och Västra Vram, som ligger på runt 80-90% avseende beställningar och tidigare intresseanmälningar. (Diskuterades inte på mötet, men som en parentes! Hade alla gator haft samma grad som Östra Vramsvägen och Vrams Bygata hade vi varit hemma för längesedan.)
  *
  *

Jag tycker det är helt fantastiskt att se det engagemang som Tollarp visat för fiber de senaste veckorna. Vi är verkligen på hugget! Har du lågt intresse på din gata, ut och prata med grannarna. Behöver du hjälp med material eller har frågor, så är det bara att höra av sig!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>