De första anslutningarna är på gång!

Det är nu officiellt att ”piloten”, dvs de man ansluter först och kollar noggrannt så allt fungerar felfritt i Tollarpsområdet för fiber blir Östra Vram. Inte oväntat eftersom Östra Vram har kanalisering klar efter Eons arbete med att gräva ner elkablar i området, samt att man har en suveränt hög beställningsgrad.

Även ett område till kommer att köras med i piloten, men det är inte klart vilka adresser/gator det gäller i dagsläget. Förberedande arbete för att ansluta Östra Vramsgatan har påbörjats som man kan se vid Kungsvägen just nu.

Vidare kommer C4 Energi att delta vid Tollarpsdagarna den 6 juni för att svara på frågor och ta emot beställningar från de som inte har beställt ännu. Man kommer också att visa de maskiner som används vid anläggningsarbetet.

Då Tollarp/Vram är ett av de större fiberprojekten kommer man bygga ut i etapper, vilket inte är något konstigt i sig. Att ansluta hela byn på en gång hade krävt en gigantisk insats, men man kommer att jobba på så bra som bara möjligt. Det är tacksamt med de mildra vintrarna vi haft på sistone i och med att det dröjer innan det går tjäle i marken och anläggningsarbetet förhalas på så vis.

Hoppas alla känner liksom jag att det är jäkligt kul och spännande att nu är vi verkligen på gång! :-)

Vid tangentbordet

Johan

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>