Anläggningsarbetet i full gång!

Efter telefonbyte och annat klödd är allting i sin ordning igen och fibernyheterna i Tollarp är tillbaka! :-) Anläggningsarbetet av fiber i Tollarp är i full gång. Östra Vram blåser man fiber i och ansluter fastigheter under vecka 35. Man har börjat anläggningsarbetet i ”det gröna området”, enligt planen som man släppt på hemsidan. Man är i området runt Per Jägares väg, alltså det området som är söder om E22 på kartan, mitt emot Statoil. Klicka på bilderna för högre upplösning.

prelbyggplan-tollarp_02Notera att planen är preliminär och kan komma att ändras under resans gång.

Jag var så klart ute en sväng och kollade läget där man är och gräver idag. Det känns snudd på overkligt att det är på gång. Det är bara att kolla på bilderna och fantisera sig bort till när de är på ens egen gata och karvar. :-)

20150730_111022Man försöker göra så lite åverkan som möjligt, både när man korsar gator och går ner för dem.

20150730_111100Här sätter man en sammanknutspunkt för fibern i området.

20150730_111219Ett exempel på (vad jag själv tror är) när man drar fram fiberröret till tomtgränsen och ägaren själv ska förlägga den på tomten fram till huset.

20150730_111332Exempel på där man (antagligen) dragit röret ända in i huset. Vi ser anslutningen till tomtgränsen sen är det hela utom synhåll. :-)

Tänk att snart är vi i mål! Fantastiskt!

Framför telefonen
Johan Rönn

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>