Dags för förändring? - Lär dig hur man bor i Skåne

Är du redo för en förändring? Skåne är den perfekta platsen för att starta ditt nya liv. Med ett överflöd av grönska, frisk luft och vatten är det lätt att föreställa sig vad det här landet har att erbjuda. Det är en av de lyckligaste regionerna i Europa och vi är övertygade om att när du väl kommer hit blir det svårt att inte märka varför. Här visar vi varför många människor flyttar till Skåne på grund av dess naturliga skönhet samt lägre levnadskostnader!

Största flyttlasset

Skåne är det mest attraktiva länet i Sverige att flytta till. Förra året flyttade 3 500 fler personer till Skåne från övriga Sverige än vad som flyttade ut. Det är faktiskt den högsta siffran under hela 2000-talet. Genomsnittet under de senaste tio åren har varit 1 800-1 900 personer per år.

Naturlig skönhet

Skåne har flest timmar med solljus i Sverige under vintern. Med allt detta extra dagsljus är det ingen överraskning att Skåne svämmar över av turister. Oavsett om du är intresserad av konst eller historia finns det massor av saker att göra här! Skåne har allt från underbara stränder och gamla slott till pittoreska småstäder.

Lägre levnadskostnader

Enligt olika undersökningar har Skåne en lägre levnadskostnad än Stockholm. Detta gäller särskilt om du bor i centrala Stockholm, där priserna är högre. Detta innebär att din budget i Skåne kommer att räcka mycket längre än i Stockholm.

Aktiv kulturscen

Skåne har ett kulturliv i världsklass med museer, gallerier och offentlig konst. Natursköna Österlen har många konst och musikfestivaler för dig som älskar den typen aktiviteter. Men även mindre lokala konstrundor kan dyka upp, så håll utkik i ditt närområde.

Så oavsett om du vill dra nytta av Skånes naturskönhet, flytta för att få en lägre levnadskostnad eller bara för att det finns en blomstrande kulturscen – denna region har mycket att erbjuda!