Gör avdrag vid din affärsresa till Malmö

Ska du snart åka på affärsresa till Malmö och undrar vad som gäller angående boende? Får man verkligen göra avdrag för hotell eller annat boende? Vi reder ut de frågetecken som kan uppstå i en sådan situation.

När du ska boka hotell i Malmö kommer du att ha mycket att välja på. Det finns flera centrala hotell som har allt du kan tänkas behöva. Då har du nära till allt från restauranger till tågstationen. De flesta hotell har även fri Wi-Fi vilket är bra när du ska på en affärsresa. Då kan du göra det mesta från hotellet.

Det här gäller för avdrag för en affärsresa

Det finns tydliga regler hos Skatteverket som handlar om resor med övernattning. Om du gör en övernattning som inte är i den stad där verksamheten ligger har du rätt att göra avdrag. Orten måste ligga minst 50 kilometer från din bostad och vanliga arbetsplats. Då kan du göra avdrag för allt från boende till mat. Det är viktigt att spara samtliga kvitton från resan då du normalt måste visa dessa som underlag.

Att låta företaget betala resan

Du har två möjligheter när du ska åka på en affärsresa. Antigen så bokar företaget in dig på ett hotell och står för alla dina utgifter. Eller så får du själv stå för kostnaderna och göra avdrag i efterhand. Om du själv ska göra avdrag är det viktigt att du har koll på följande information:

  • Vilka datum du reste
  • Transport till och från Malmö
  • Vad du hade för syfte med resan

Om du tycker att något känns oklart innan resan är det alltid bra att kolla upp det med din chef eller HR-avdelning. Det är bättre att få reda på saker i förväg istället för att försöka ordna upp saker i efterhand. Om du sällan åker på affärsresor är det inte säkert att du har koll på alla regler och vad du faktiskt kan göra avdrag på.

Malmö är en perfekt stad för affärsresor

Malmö är en stad som har mycket att erbjuda vid affärsresor. Det är en liten men charmig stad där det mesta finns inom gångavstånd. Du har också möjligheten att snabbt åka över till Köpenhamn om du skulle så önska. Då har du ett tillfälle att även knyta kontakter utomlands. Malmö har dessutom både tåg och flygplats så du snabbt kan ta dig hit oavsett var du är baserad i Sverige. Det är med andra ord en stad med många möjligheter.

När du inte arbetar finns det också roliga saker att göra på fritiden. Malmö är en mångkulturell stad vilket betyder att du hittar mat från världens alla hörn. Det är perfekt om du vill mötas för en arbetslunch eller kanske en middag. Många restauranger har också möjlighet att ta emot lite större grupper vilket är en positiv aspekt. Malmö har också väldigt fina promenadstråk som du kan njuta av på dina raster. Om du gör din affärsresa under sommaren kan du även passa på att gå ner till stranden under några timmar.