Viktigt med hemförsäkring du kan lita på

Hemmet är det viktigaste vi har. En hemförsäkring skyddar inte bara ditt hem utan även dig och de andra personerna som ingår i hushållet, därför är en hemförsäkring alltid starkt rekommenderat. Det gäller inte endast för dig med hus eller bostadsrätt, utan även dig med hyresrätt.

 

Concept,Technology,Protection,Of,The,House,From,The,Cold.,HouseDen kanske största tryggheten med hyresrätt är att hyresvärden är ansvarig för väggar, tak och golv. Men vad händer om något skulle hända dig eller dina saker i lägenheten? Med hemförsäkring till hyresrätt kan du vara säker på att du själv inte kommer behöva stå för massor med trista avgifter om olyckan skulle vara framme.

 

Den kanske största fördelen med en hemförsäkring är att den täcker kostnader om något riktigt oturligt skulle hända dig. Detta gäller inte endast sådant som kan ske i hemmet, utan täcker även sådant som reseskydd och ansvarsförsäkring. Hemförsäkringen är ett paket med försäkringar som skyddar dig om du exempelvis skulle bli överfallen eller rånad.

Detta är viktigt att tänka på

Beroende på boendesituationen kan man behöva se över vilken hemförsäkring som passar just en själv. De flesta försäkringsbolag erbjuder ett flertal tillägg och det är bra att se över vilka tillägg som passar just en själv. Kanske vill man bara att hemförsäkringen ska täcka det mest grundläggande? De flesta hemförsäkringar har ett så kallat grundskydd, vilket är till för dig, hemmet och dina saker. Andra är i behov av tilläggsförsäkring som ger utökat skydd. Oavsett är det bra att läsa om vad hemförsäkringen redan täcker, hur många den täcker och vad olika tillägg kan täcka.

Avsaknad av hemförsäkring – detta kan ske

Det är inte alltid man kan rå för att någonting sker en eller ens hem. Om du saknar hemförsäkring så kan det hända att en stöld i bostaden inte ersätts. Utan hemförsäkring kan du riskera att förlora allt i exempelvis en brand, oavsett om det är du själv eller någon annan som har orsakat den. Det hör inte till ovanligheten att många tror att hyresvärdens försäkringsbolag delar ut ersättning om brand i trapphus sprids till lägenheter och orsakar skador, men det stämmer inte. Det är ens eget försäkringsbolag som betalar för skadorna och det är därför oerhört viktigt att ha en hemförsäkring.