Maxa försäljningspriset på lägenheten

Funderar du på att sälja lägenheten och flytta till ett hus i Skåne? Vill du få ut ett så högt pris som möjligt för lägenheten så att du har råd med drömhuset? Då har du kommit rätt! Här tar vi upp några grundläggande tips för att få ut bästa försäljningspriset.

Först och främst är det viktigt att välja en bra mäklare som känner till ditt område. Att sälja lägenhet på rätt sätt kräver erfarenhet och fingertoppskänsla. Väljer du SkandiaMäklarna får du hjälp med allt det praktiska vid affären och får dessutom tips på hur du kan göra för att öka värdet på just din bostad. Det kan handla om tidpunkten för försäljningen och vilka renoveringar som skulle kunna löna sig.

Renovera rätt

Senior,Couple,Painting,Walls,In,New,Home,,Relocation,Concept.Det är inte alla renoveringar som ökar värdet på lägenheten. För att inte riskera att förlora pengar bör du höra med din mäklare om vilka renoveringar som är bäst att göra. Att exempelvis lägga flera hundratusen kronor på en badrumsrenovering kan löna sig om lägenheten ligger i ett attraktivt läge. I många delar av landet kommer dock en badrumsrenovering inte att ge pengarna tillbaka.

Rensa och städa

Innan fotografering och visning är det viktigt att snygga till lägenheten. Börja med att rensa bort personliga detaljer såsom fotografier eller barnens teckningar och konstverk. Har du mycket saker i rummen kan det vara en bra idé att minska ner på mängden. Varför inte redan nu börja packa ner en del i flyttlådor så underlättar du den kommande flytten. Kanske hittar du också saker som du kan rensa bort eller sälja? En flytt är ett gyllene tillfälle att bli av med en del saker som mest samlar damm. Om du inte vill kasta saker kan du skänka dem till en second hand-butik. Tänk dock på att inte lämna fula och obrukbara saker till butikerna. Skräp är ett problem för second-hand butiker som leder till stora kostnader.

Städa extra noggrant innan det är dags för fotografering och visning. Glöm inte att torka av alla ytor och lister samt se till att fönstren är putsade. Om du har möjlighet kan det vara värt att betala en professionell städfirma för att göra en ordentlig storstädning. Ju fräschare lägenheten är desto mer inbjudande kommer den att vara för de potentiella köparna.

Sale,Agent,Giving,Key,House,To,Customer,And,Sign,AgreementEnkla och billiga tips för ökat värde

  • Rensa bort överflödiga prylar.
  • Lyft ut några av möblerna i förrådet för att skapa rymd. Fråga mäklaren om vilka du ska ha kvar.
  • Städa så att alla ytor, inklusive fönstren, blir skinande rena.
  • Om mäklaren rekommenderar det kan det löna sig att måla om väggar, laga trasiga detaljer och byta ut golven.

Sälj under rätt tid på året

Vilken tid som är bäst att sälja din lägenhet beror på flera faktorer. Här är det bra att ta mäklarens expertis till hjälp. Det är nämligen inte alls alltid de tider som många tänker på. Faktum är att så kallade lågsäsong-tider ibland kan göra att lägenheten säljs för ett riktigt högt pris. Att till exempel sälja innan utbudet når toppen på bostadsmarknaden kan vara en smart idé.